Ce este o consultatie de chirurgie estetica?

Succesul unei interventii estetice consta in:

 • Buna comunicare dintre chirurg si pacient, 
 • Stabilirea unui echilibru optim intre stiinta, arta chirurgiei plastice si asteptarile dumneavoastra. 

Din aceste motive consultatiile de chirurgie estetica fac parte din planul de tratament chirurgical. Consultatia are ca scop identificarea celei mai potrivite solutii pentru sanatatea si asteptarile fiecarui pacient.

In departamentul de chirurgie plastica si reparatorie al clinicii Medsport s-au efectuat peste 1000 de interventii de succes.

Va asteptam sa veniti la consultatie cu incredere, pentru a gasi impreuna solutia cea mai buna si cea mai potrivita pentru a remedia nemultumirile dumneavoastra legate de aspectul fizic.

Proceduri de chirurgie estetica oferite in Clinica MedSport

1. Chirurgia estetica feminina

Chirurgie estetica faciala

Liftingul facial

Liftingul facial reprezinta o interventie de chirurgie estetica prin care se contracareaza efectele inevitabile pe care timpul si gravitatia le lasa pe fata noastra. Singur sau adesea asociat cu alte proceduri , liftingul fetei si al gatului indeparteaza pielea in exces, netezeste ridurile si reintinereste aspectul gatului.

Blefaroplastia (Intinerirea pleoapelor)

Blefaroplastia face parte din gama interventiilor de chirurgie estetica faciala care prin modificarile aduse la nivelul regiunii oculare provoaca un real proces de intinerire si iluminare a fetei. Interventia se adreseaza ambelor pleoape. In cazul celei superioare, consta in indepartarea excesului tegumentar si adipos (pungile de sub ochi).

Rinoplastia

Rinoplastia sau rinocorectia, reprezinta interventia de chirurgie estetica prin care se poate modifica forma si dimensiunea nasului. De asemenea, atunci cand este cazul, se corecteaza si deviatia septului nazal. Primordial in frumusetea faciala, nasul, prin eliminarea cocoasei, ridicarea si subtierea varfului sau prin alte corecturi necesare (inaltime, lungime) readuce armonia si echilibrul intre etajul superior, mijlociu si inferior al fetei. Rinoplastia se adreseaza si sechelelor dobandite in urma unor traumatisme sau afectiuni de alta natura. O atentie deosebita se acorda rinoplastiilor efectuate dupa alte interventii chirurgicale la nivelul nasului.

Microinjectiile de frumusete faciala

Stergerea ridurilor cu toxina butolimica

Microinjectiile cu toxina botulinica fac parte din arsenalul chirurgiei cosmetice faciale de lupta antirid. Prin efectul rapid, simplitatea aplicarii si lipsa oricarei pregatiri initiale, folosirea toxinei botuluinice a devenit in acest moment unul din cele mai solicitate tratamente cosmetice faciale la nivel mondial.

Volumetrie faciala cu acid hyaluronic

In momentul in care aplicam o substanta de umplere, cum este acidul hialuronic, aceasta ramane in sant sau in zona careia vrem sa ii dam volum asa cum umplem un sant cu apa. Pielea se va nivela printr-un adaos de substanta, nu pe o intindere directa cutanata.

Prin folosirea microinjectiilor cu acid hyaluronic obtinem:

 • Netezirea ridurilor fruntii si dintre sprancene
 • Netezirea ridurilor de sub pleoape si de pe obraji
 • Netezirea ridurilor din jurul si din colturile gurii
 • Umplerea pliurilor dintre nas si gura
 • Conturarea obrajilor
 • Corectarea cicatricilor depresionate dupa vindecarea acneei
 • Marirea si accentuarea conturului buzelor

Chirurgia estetica a sanilor si siluetei

Liposculptura

Liposculptura reprezinta o interventie chirurgicala cu scop estetic prin care se obtine o remodelare a conturului corpului, data de indepartarea excesului adipos din diferite zone.

Abdominoplastia

Abdominoplastia reprezinta o interventie de chirurgie estetica prin care se obtine un abdomen mai plat prin indepartarea excesului de piele si de tesut adipos, care de cele mai multe ori ajunge sa atarne peste pube sau chiar organele genitale. Aceasta laxitate, aceasta “cadere” a tesuturilor este determinata de cresterea excesiva in greutate sau din contra de o slabire rapida.

Augmentarea mamara

Marirea sanilor reprezinta o interventie chirurgicala cu scop estetic. Aceasta interventie reuseste sa rezolve rapid una din dorintele majoritatii femeilor: aceea de a avea sani frumos conturati, fermi, de o marime potrivita cu restul corpului. Interventia se realizeaza folosind implantele mamare de ultima generatie, rezultatul fiind vizibil imediat.

 

Ridicarea sanilor

Mastopexia reprezinta o interventie de chirurgie plastica prin care se repozitioneaza si se remodeleaza sanii cazuti. Sarcina si alaptarea, scaderea in greutate, sanii voluminosi, calitatile ereditare si inaintarea in varsta sunt factori ce determina efectuarea acestei interventii.

Mamoreductia

Sanii voluminosi, fie constitutional fie datorati unor modificari hormonale, devin cu timpul o povara permanenta ce poate duce la modificari de postura insotite de migrene, dureri ale coloanei vertebrale, eroziuni tegumentare cronice si discomfort estetic. Insotita de lipoaspiratie, abdominoplastie si tratament de reechilibrare nutritionala, reducerea greutatii sanilor poate determina un adevarat sentiment de usurare si libertate in viata de zi cu zi.

Chirurgie estetica genitala

Labioplastia

Cu sau fara legatura cu sarcina, prezenta unei hipertrofii a labiilor poate crea un anumit discomfort ce va fi inlaturat prin remodelarea plastica a acestora.

Liftingul si remodelarea regiunii pubiene

Supusa de asemenea modificarilor in timpul sarcinii, regiunea pubiana poate fi supusa ridicarii si, eventual, remodelarii prin lipoaspiratie si miniabdominoplastie.

Chirurgia estetica a varicelor

Prin presiunea creata de sarcina, este posibila aparitia sau agravarea unei boli varicoase preexistente. Cura estetica a varicelor consta in inlaturarea acestora prin mici incizii punctiforme invizibile dupa vindecare.

2. Chirurgie estetica masculina

Liftingul facial

In cazul liftingului facial, tinand cont de dorintele si nevoile dumneavoastra, chirurgul plastician va aprecia oportunitatea efectuarii unei astfel de interventii propunandu-va eventual tratamente estetice asociate sau alternative.

Ginecomastia

Genetic sau dobandita, ginecomastia reprezinta prezenta unei mariri anormale a glandelor mamare la barbati. Fara a reprezenta o problema de sanatate, prezenta ginecomastiei poate afecta negativ increderea si respectul de sine al unui barbat. Cura ginecomastiei se realizeaza pe cale chirurgicala si consta in inlaturarea glandei mamare, a tesutului adipos si a tegumentului in exces.

Rinoplastia

Rinoplastia sau rinocorectia reprezinta interventia de chirurgie estetica prin care se poate modifica forma si dimensiunea nasului. Prin rinoplastie se pot obtine:

 • Indepartarea cocoasei piramidei nazale
 • Ridicarea sau coborarea varfului nasului
 • Efilosarea sau ingustarea varfului nasuluiMicsorarea lungimii, latimii si inaltimii nasului
 • Remodelarea narinelorCorectia in acelasi timp operator a deviatiei septului nazal
 • Remodelarea sau reconstructia piramidei nazale dupa traumatisme sau ablatii tumorale

Blefaroplastia

Interventia are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces de piele si grasime duce la scaderea campului vizual, la aparitia de riduri si pungi, conferind fizionomiei un aspect obosit. Blefaroplastia se poate face la nivelul pleoapelor superioare si inferioare separat sau impreuna, in aceeasi interventie. De asemenea, ea poate fi asociata cu liftingul facial.

Otoplastia

Operatia se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor care au urechile decolate sau proeminente sau sunt nemultumiti de aspectul urechilor lor.

Indepartare tatuaje

Alungirea, ingrosarea penisului