Dr Mihai Grigoras

Medic specialist Ortopedie Traumatologie

Dr Mihai Grigoras medic ortoped

Scurta descriere a parcursului profesional

Sunt Mihai Grigoras și sunt medic specialist Ortopedie-Traumatologie.

Parcursul meu profesional este unul atipic întrucât majoritatea formării mele timpurii a fost centrată în jurul unei cariere de inginer. La un moment dat, din motive inexplicabile care uneori îmi scapă și acum, am luat decizia de a îmi urma o dorință – aceea de a ajuta oameni și de a deveni medic. În retrospectivă, pot spune că a fost cea mai bună decizie a vieții mele.

Am terminat Facultate de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. Pe tot parcursul facultății am știut că voi alege o specializare strâns legată de inginerie, drept urmare mi-am început relația cu Ortopedia încă din primul an de facultate.

Rezidențiatul l-am făcut la Spitalul Universitar de Urgență București, un centru de pregătire care oferă o balanță bună de patologie acută și cronică. În timpul rezidențiatului am dorit să văd cum arată excelența medicală vestică și am avut onoarea să fiu admis la un stagiu în Irlanda. Am crescut enorm operând cot la cot cu medicii irlandezi într-un centru renumit – University Hospital Waterford. Aici am început să vad ce înseamnă un act medical bazat pe știință, să fac cercetare și să public în reviste de specialitate. Totodată, aici a început sa se dezvolte pasiunea mea pentru chirurgia membrului superior.

Odată întors în țară cu realizarea importanței pe care o au biomaterialele în succesul unui act chirurgical ortopedic, am decis să mă întorc în zona inginerească pentru a le înțelege mai bine. În 2022 am finalizat  un Master în Științe Inginerești la Universitatea Politehnică București – Facultatea de Inginerie Medicală. Am aprofundat acest domeniu conex, iar dizertația mea a constat în proiectarea unei proteze inversate de umăr pentru a încerca să rezolv una din problemele design-urilor curente.

Examenul de maturitate mi l-am dat la Spitalul Universitar din Cork, după ce am devenit medic specialist. Acesta este unul din cele mai prestigioase spitale din Irlanda și, până recent, singurul lor Level 1 Trauma Centre. Aici am învățat sa operez independent unele din cele mai complexe cazuri și mi-am desăvârșit cunoștințele în ceea ce este considerată în momentul de față curricula europeană a Ortopediei și Traumatologiei – Chirurgia Membrului Superior, Chirurgia spinală, Ortopedia Pediatrică, Chirurgia Gleznei și a Piciorului, precum și Chirurgia Diformităților și Protezarea Articulațiilor Mari. Tot aici am început supra-specializarea pe Chirurgia Membrului Superior.

De acum, drumul meu înainte implică un proces continuu de specializare pe chirurgia umărului, cotului și a mâinii. De ce această arie? Pentru că este o ramură ce se ocupă de calitatea vieții – poți în aceeași măsură să redai activitatea sportivă unui tânăr atlet, cât și să oferi unui vârstnic independența și demnitatea de a se îngriji singur și de a nu depinde de cei din jur.

 

Domenii de interes si expertiza

Supraspecializare si perfectionare in chirurgia membrului superior

Patologia umarului

Patologia cotului

Patologia mainii

Patologia coloanei vertebrale

Patologia genunchiului

Patologia soldului

Chirurgia complexa reconstructiva a genunchiului soldului si umarului

Tratamentul ortopedic si chirurgical al fracturilor

Chirurgia artroscopica

Scurt CV

2024 – prezent, colaborator Clinica MedSport

2023 – 2024, medic Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Universitar din Cork, Irlanda

2018 – 2022, medic rezident Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Universitar de Urgență, București

2020 – 2022, Master în Științe Inginerești la Universitatea Politehnică București, Facultatea de Inginerie Medicală, Specializarea Substanțe, Materiale și Sisteme Biocompatibile.

2020 – 2021, medic rezident Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Universitar din Waterford, Irlanda

Membru al Societății Europene pentru Chirurgia Umărului și a Cotului

Membru AOTrauma

Membru Corespondent al International Orthopaedics Journal

Autor și co-autor a multiple articole de specialitate științifice

Cursuri

2024 – 8th Basel Elbow Course, Basel, Elveția

2023 – EMEA Advanced Lower Limb Nailing Instructional Course, Hamburg, Germania

2023 – 6th European Basic Arthroscopy Course, Istanbul, Turcia

2022 – AOTrauma  Advanced Principles of Fracture Management, Davos, Elveția

2021 – AOTrauma  Principles of Surgical Approaches in Trauma and Orthopaedic Surgery, Graz, Austria

2021 – AORecon Principles of Total Hip and Knee Arthroplasty, București, România

2019 – International Microsurgery Teaching Course, Frankfurt, Germania