- Tratament leziune de menisc
- Dacă este o fisură (gradul 1 și 2) se tratează de obicei conservator. Se face fizioterapie, kinteterapie și se iau medicamente împotriva durerii. Fisurile foarte mari uneori trebuie operate. Fisurile mari de menisc se cos cu instrumente speciale.
- Dacă este o ruptură care se deplasează la mers sau blochează genunchiul (gradul 3 sau 4) se operează. Operația de care este nevoie se face cu artroscopul. Meniscul se poate coase sau bucata ruptă poate fi înlăturată.
Cat dureaza recuperarea după operația de menisc rupt? (vezi articol)
2. Tratament ruptura de ligament colateral medial
- Pentru rupturile incomplete (gradul 1 si 2) se tratează cu imobilizare dinamică. Se pune o orteză de genunchi cu bare de metal pe lateral. Imobilizarea în orteză este de 6 săptămâni.
- Pentru rupturile complete de ligament colateral medial se face o operație de reconstrucție a ligamentului.
3. Tratament leziunea de cartilaj
- umflarea sau fisurile superficiale ale cartilajului se tratează conservator. Se face kinetoterapie, fizioterapie, modificarea stilului de viață, medicamente condroprotectoare și injecție în genunchi cu acid hialuronic.
- fisurile adânci sau bucățile de cartilaj mari desprinse trebuie operate. Operația se face cu artroscopul.
Cat durează recuperarea după operația pentru leziune de cartilaj? (vezi articol)
4. Ruptura de ligament încrucișat anterior
Doar operația de reconstrucție poate reface stabilitatea genunchiului după ruptura de ligament încrucușat anterior. Este nevoie de o operație cu artroscopul si refacerea ligamentului încrucișat.
Cat dureaza recuperarea după operația de ligament încrucișat rupt? (vezi articol)