Recuperare dupa operatii ortopedice sau accidentari

recuperare probleme ortopedie

Ce reprezinta recuperarea medicala a pacientului? De ce ar avea nevoie de un centru de recuperare?

In functie de afectiunea cu care te-ai confruntat, ti s-a prezentat un plan de tratament de recuperare ortopedie, efectuat de medicul ortoped. O intreaga echipa a fost in spatele unei operatii de succes, iar tu poti sa incepi recuperarea de curand. Ce presupune, insa, aceasta? Depinde de un factor simplu prin care ai trecut deja: tipul de operatie. Daca ai trecut printr-o operatie neinvaziva, vei putea incepe procedurile de recuperare la cateva zile de la aparitia durerii. Ti se vor oferi medicamente ce tintesc diferite disconforturi sau inflamatii postoperatorii, dar si exercitii fizice pentru mentinerea functionalitatii muschilor. Totusi, daca ai trecut printr-o operatie chirurgicala, afla ca procedura de recuperare este mai complexa.

Recuperare medicală, fizioterapie pentru pacientii operati 

In cadrul clinicii MedSport exista protocoale de refacere pe etape in vederea unei recuperari line si a vindecarii rapide, iar fiecare pacient trebuie sa le respecte. Vor fi evaluati periodic, iar recuperarea va fi urmarita.

Inca din a doua zi dupa operatie, vei putea incepe kinetoterapia! Va fi insa continuata la domiciliu in primele cateva saptamani pentru ca mai apoi sa reiei, sub supraveghere medicala, kinetoterapia in cabinetul specializat. Gimnastica medicala asigura ca rezultatul interventiei sa fie de efect, iar structurile operate sa isi poata mentine miscarea completa.

Indiferent de tipul de operatie, vor fi urmariti de specialistii de la MedSport. Fiecare etapa a vindecarii este evaluata.  La final, fiecare pacient va putea relua activitatea dinainte, fie vorba de performanta sportiva sau orice alt angajament.