Recuperarea ortopedica a genunchiului

Traumatologie genunchi – solutii si tratamente la MedSport

Genunchiul este o articulatie fragila care ne suporta toata greutatea. De aceea, este predispus la dureri si accidentari, fiind totodata un sistem complex care poate fi destabilizat cu usurinta. Fie ca alunecam sau pasim gresit, este posibil ca un genunchi sa ne cauzeze suferinta. Medicii cunosc cu lux de amanunte anatomia acestei parti ale corpului, insa pentru cei ce doresc sa isi imbunatateasca cunostintele generale, iata anatomia genunchiului: probabil cu totii cunoastem rotula – acea proeminenta ce se poate observa cu ochiul liber, care functioneaza ca un scripete intre coapsa si gamba. Tendoanele sunt ca o banda de cauciuc rigida ce conecteaza musculatura, iar genunchiul este sustinut de acestea alaturi de ligamente si cartilaje.

Afectiuni ale genunchilor ce pot fi remediate la MedSport

Desigur, preventia este de preferat pentru orice aspect al sanatatii. Pentru a preveni accidentarile sau bolile, este recomandata practicarea sportului regulat odata cu evitarea suprasolicitarii oricarei articulatii. Asadar, printre cele mai comune leziuni la nivelul genunchiului este ruptura de ligament incrucisat anterior, rupturile de menisc, osteoartrita, guta si multe altele. Pentru un diagnostic, consulta un medic ortoped, iar servicii de calitate in vederea recuperarii si a vindecarii le vei putea gasi la MedSport. De asemenea, iti vor putea oferi sfaturi despre preventie si iti vei putea programa si vizite cu scopul unei recuperari line.

Printre serviciile ortopedice, vei gasi la MedSport si alte zone de expertiza a medicilor precum chirurgia plastica reparatorie, traumatologie sportiva, dar si chirurgia piciorului. Tot aici poti solicita si servicii de recuperare operatie menisc.

Programeaza-te acum pentru a putea reveni la activitatile tale!