Durerea de umar poate deveni foarte insuportabila, daca aceasta persista mai mult de cateva zile. De aceea, este recomandata vizita la un medic specialist. Desi sunt informatii in online care ar putea sa ne ajute la depistarea simptomelor si rezolvarea problemei, la clinica noastragasesti specialisti care te vor ajuta.
Dureri de umar insuportabile? Vezi aici simptomele tendinitei la umar
Tendinita este inflamatia tendoanelor din jurul umaruluicaredeseori produce dureri intense si blocaje ale articulatiei. Dupa aflarea diagnosticului trebuie sa ai in vedere un tratament tendinita umar, oferit de medici specialisti, nu-ti poti oferi singur diagnosticul doar din online. Printre simptome se enumera si:
- Scaderea fortei musculare.
- Durere ce apare brusc la nivelul umarului, fiind prezenta mai ales noaptea.
- Durere cand mana sta nemiscata.
- Blocarea umarului.
- Reducerea capacitatii de miscare la nivelul articulatiei.
Sunt anumite cauze care provoaca aparitia tendinitei la umar, printre acesteasunt: munca fizica grea (ridicarea de obiecte, greutati, munca in constructii), miscarile bruste fie in sport, fie in viata de zi cu zi si in special la practicarea sporturilor ce au un grad de suprasolicitare (aruncari, ridicarea de greutati). Pentru a evita posibila aparitie ai grija ca la inceperea unui efort fizic sa faci incalzirea corect, iar daca esti la inceputul activitatii sportive o poti face lent, astfel muschii putand sa se obisnuiasca cu efortul fizic, evitand un posibil soc asupra lor.
Prin ce proceduri treci pentru aflarea diagnosticului si ce presupune tratamentul
Daca ai decis ca este timpul unei vizite la un medic specialist, trebuie sa stii ca vei trece prin anumite etape pentru a afla diagnosticul final.
- Radiografia umarului – deseori printr-o radiografie medicul poate da direct diagnosticul final, prin aceasta se evalueaza sanatatea oaselor.
- RMN – medicul ortoped va putea solicita o examinare RMN care ofera o vedere mai detaliata a tendoanelor.
- Ecografia partilor moi ale umarului – medicul va putea examina umarul in miscare, tendoanele fiind astfel mai vizibile.
Tratamentul in principal este unul nechirungical, medicii incercand sa va ofere un sprijin si sfaturi ce vor ajuta la estomparea durerii si la final, eliminarea tendinitei la umar.
- Medicamentatie – consta in oferirea de antiinflamatoare si pastilelor pentru relaxarea muschilor, orice tine de medicamentatie iti va fi oferit cu prescriptie medicala. Incearca sa nu abuzezi de medicamente si sa respecti zilele si orele de administrare.
- Fizioterapia – pentru a ameliora durerile se vor face sedinte de fizioterapie la nivelul umarului, in jur de 3-5 zile. Utilizam lasere si terapie TECAR, ultrasunete si curenti electrici, pentru a scapa de dureri.
- Kinetoterapie – dupa perioada de repaus care este deseori recomandata, se vor efectua anumite exercitii de izoterapie pentru a pune in miscare muschii si pentru a elimina posibila aparitie a atrofiei musculare.
Daca tratamentul este efectuat si se tine cu rigurozitate, durerile pot disparea dupa 2-3 luni, astfel putand sa te reintorci la viata de zi cu zi.
Ai grija de tine si sanatatea ta, nu ignora durerile si programeaza-te la medic pentru aflarea diagnosticului si urmarea tratamentului. Viata e mai frumoasa cand esti sanatos!